BALZAR BESKOW

ZWEEDS KWALITEIT DESIGN SINDS 1957

BALZAR BESKOW MAAKT EN LEVERT AL MEUBELS VOOR DE PROJECTMARKT SINDS HUN START IN 1957. DE PRODUCTIE VINDT GEHEEL PLAATS IN HUN EIGEN FABRIEK IN MÖNSTERÅS, IN HET ZUIDEN VAN ZWEDEN. IN AL DIE JAREN IS VEEL ERVARING OPGEDAAN, WELKE WORDT GEDEELD MET KLANTEN OM HET BESTE UIT HUN MEUBELS TE HALEN. BALZAR BESKOW IS EEN FAMILIEBEDRIJF DAT ALTIJD DE FOCUS HEEFT OP HUN KLANTEN EN DE HOOGSTE PRODUCTKWALITEIT.

ONTWERPERS ZIJN MEUBELMAKER

Het Zweedse vakmanschap, kwaliteit en juiste materiaalkeuze zijn belangrijke speerpunten. Daarom werkt Balzar Beskow altijd met ontwerpers die een achtergrond hebben van meubelmaker en denken vanuit kwaliteit. Balzar Beskow streeft na om de wensen van de klant te vervullen en om meubels te bouwen die de zware eisen van de publieke omgeving doorstaan.

KOLONN

INTERNATIONAAL

Balzar Beskow heeft als doel om Zweeds design verder over de wereld te verspreiden. De meubels worden geleverd in Groot Brittannië, Duitsland, België, de Verenigde Staten,  Japan en nu ook in Nederland, via Nordermöbler.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is altijd de kern in het doen en zijn van Balzar Beskow  en dat zal altijd zo blijven. Dit geldt voor design, grondstoffen, productie, de lange levensduur van de producten en tevens de eind  recycling van het product. Duurzaamheid geldt ook voor de relaties binnen het bedrijf, en erbuiten, van de leverancier van grondstoffen, de ontwerper, de dagelijkse gebruiker van de meubels tot de persoon die de recycling doet. Duurzaamheid is het doel van Balzar Beskow. 

BREDE COLLECTIE EN MAATWERK

Balzar Beskow heeft een veelzijdige collectie van tafels en stoelen en andere comfortabele zitmeubels zoals vrolijke poefen. De meeste meubels zijn uit duurzaam hout gemaakt, maar er zijn ook ontwerpen uit staal. De meeste zitmeubels zijn ook in gestoffeerde uitvoering verkrijgbaar.
Bij Balzar Beskow zijn maatwerk uitvoeringen mogelijk, mits het technisch goed te maken is voor een redelijke prijs.

SCHOOLMEUBILAIR EN KINDERSTOELEN

Balzar Beskow maakt en levert ook meubels voor scholen, van kinderdagverblijven, kleuterscholen tot meubels voor middelbare scholen en universiteiten.

GRABO SCHOOL – NORRKOPING

ENKELE VOORBEELDEN:
Project: Lingköping University – Norrköping:
Stoel S-393 en tafel Atomic in een inspirerende studie omgeving
Project: Scholengemeenschap Grabo – County of Lerum:
Voor drie scholen, voor kinderen van 6 tot 16 jaar, zijn de meubels geleverd.
De jongere kinderen gebruiken de studiestoel S-293 H, en de oudere kinderen de S-393.


De bureaus zijn van de B-305 Line series. In de klas gebruiken de docenten de mobiele kast Flea voor het opslaan van het lesmateriaal.

AUDITORIUM

AUDITORIUM EN THEATER STOELEN

Balzar Beskow heeft een jarenlange ervating met vaste inrichtingen voor theaters, auditoria en conferentiezalen. Voor universiteiten, maar ook bijvoorbeeld voor het WTC in Stockholm.  De gespecialiseerde adviseurs van Balzar Beskow begeleiden architecten in het ontwerpproces en zorgen ervoor dat uw project volledig op maat wordt ontwikkeld en geleverd.
Balzar Beskow heeft diverse auditoria ingericht voor het Koninklijke instituut voor Technologie, de grootste en oudste universiteit in Zweden.

ENKELE VOORBEELDEN:

KTH-K2 AUDITORIUM

KTH K2: Auditorium in rechte rijen, het auditorium heeft 96 zitplaatsen en 2 aanpasbare zitplaatsen voor rolstoelgebruikers. Het model is S-401 met een gestoffeerde zitting en rug. De houten details zijn uitgevoerd in eiken. Aan de rug van de zittingen zijn schrijftablets gemonteerd. In de stoelen zijn stopcontacten voor laptops geïntegreerd.

KTH D1 is een auditorium met een rondgevormde opstelling.

De specialistische adviseurs van Balzar Beskow adviseren u graag bij  uw project.
Meer info via Nordermöbler

PRODUCTEN VAN BALZAR BESKOW