LUNDBERGS MÖBLER

HOOGWAARDIGE HOUTEN TAFELS

LUNDBERGS MÖBLER IS EEN ZWEEDSE FABRIKANT VAN HOOGWAARDIGE HOUTEN MEUBELS. LUNDBERGS MÖBLER IS GESPECIALISEERD IN HET VERVAARDIGEN VAN TAFELS EN STOELEN VOOR VERSCHILLENDE OMGEVINGEN. DE COLLECTIE IS UITGESPROKEN EN VERFIJND.

FUNGHI

Met haar meubels geeft Lundbergs Möbler vorm aan het moment van bijeenkomen: met collega’s, familie of een lunch met vrienden. Met een ervaring van 70 jaar is Lundbergs Möbler zeer ervaren met de eigenschappen van hout. Handmatige ambachten en nieuwe technologieën worden gecombineerd bij het ontwerp en de productie.

RAMO

DE TAFEL ALS NATUURLIJKE ONTMOETINGSPLAATS

Tafels zijn niet alleen te rangschikken op functie, comfort of mooi design. Het is rond de tafel dat we kennismaken met mensen, of het nu op het werk is, in een restaurant of thuis. De tafel is een natuurlijke ontmoetingsplaats. Lundbergs Möbler biedt een breed scala aan tafels voor elke omgeving.Net als dat de ene schoen de andere niet is, heeft elke tafel zijn bijzondere eigenschappen. Zo zijn er flexibele tafels voor het eenvoudig aanpassen van de ruimte naar een spontane meeting, tafels die slijtvast zijn en tafels die het geluidniveau in de ruimte verminderen. Waar de ene tafel meer geschikt is voor een kantine, past de andere beter in een open kantooromgeving of conferentieruimte.

STANDBYME

EEN TAFEL VOOR ELKE SITUATIE

Lundbergs weet welke houtsoort specifiek past in een specifieke omgeving en hoe oppervlakken moeten worden behandeld om de omgeving te weerstaan waaraan de tafel wordt blootgesteld. De tafelbladen hebben geen onderregel, waardoor de tafels een vrije ruimte hebben van 70 cm onder het blad, een standaardeis voor tafels in publieke ruimten in Zweden. Hierdoor is iedereen welkom rond de tafel, ook rolstoelgebruikers. De tafels zijn zeer geschikt voor publieke ruimtes, zoals horeca en de zorgsector.

DETAIL ARKO TAFEL

MATERIALEN EN DUURZAAMHEID

Goede grondstoffen en duurzaam materiaalgebruik zijn van groot belang. Lundbergs koopt materiaal vooral uit Noord-Europa, vanwege de korte vervoersafstanden. Sommige houtsoorten komen uit lokale bossen rond Tibro. Op alle tafelbladen past Lundbergs ‘dikfineer’ toe, een houtfineer met een dikte van 1,5 mm dik, in plaats van de gebruikelijke 0,5-0,7 mm. Daardoor ontstaat een duurzame tafel die geschuurd kan worden en waarbij de olie of wax diep kan inwerken voor een duurzame kwaliteit. Daarmee onderscheidt Lundbergs zich in de markt.

SAREK SERIE

Afval wordt tot een minimum beperkt, dat is voor Lundbergs een vanzelfsprekende kwestie van hygiëne. Waar in 1995 nog 15 ton oplosmiddelen in de lucht werd uitgebracht, is dat vanwege milieutechnische inspanningen nu teruggebracht tot 800 kg per jaar. Het milieuargument daarbij is dat Lundbergs het tegenovergestelde van wegwerp meubelen maakt. Lundbergs tafels en stoelen zijn gemaakt voor mensen die waarde zien in kwaliteit en design die de tand des tijds weerstaat.

PRODUCTEN VAN LUNDBERGS MÖBLER