STOCKHOLM FURNITURE FAIR 4-8 FEB 2020

Posted on


ZOALS ELK JAAR PRESENTEREN ONZE FABRIKANTEN HET DESIGNNIEUWS OP DE STOCKHOLM FURNITURE FAIR, WERELDWIJD HET TOONAANGEVENDE EVENT VOOR SCANDINAVISCH DESIGN. IN DE TWEEDE WEEK VAN FEBRUARI STAAT STOCKHOLM IN HET TEKEN VAN DESIGN, OP DE BEURS, MAAR OOK IN DE STAD ZELF, TIJDENS DE STOCKHOLM DESIGN WEEK.

WIJ ZULLEN ZELF OOK AANWEZIG ZIJN (VANAF WOENSDAGMIDDAG TOT EN MET VRIJDAG), DUS MOCHT U WILLEN AFSPREKEN VOOR EEN KORTE RONDLEIDING LANGS DE FABRIKANTEN LAAT HET DAN WETEN.

OVER DE BEURS:
Er zijn 700 deelnemende bedrijven, waarvan 80% afkomstig is uit Scandinavië. Naast de beurs zelf staat ook de stad in het teken van design: Tijdens de Stockholm Design Week worden er verspreid over de stad tentoonstellingen, presentaties en diverse activiteiten georganiseerd. 


GUEST OF HONOUR
Voor de 17e keer is er een ‘Guest of Honour’ , een internationaal gevestigde designer of architect, die wordt uitgenodigd om een installatie te ontwerpen voor de entreehal van de beurs. Het in Londen gevestigde Doshi Levien is Guest of Honour in 2020. Het bureau heeft een internationale reputatie voor het combineren van cultuur, technologie, industrieel ontwerp en echt vakmanschap.  
Er is een uitgebreid lezingen programma, de Design & Architecture Talks, met high-profile gastsprekers uit de gehele wereld. 

GREENHOUSE
Het Greenhouse gedeelte biedt ruimte voor jonge en startende ontwerpers, zodat zij zich kunnen presenteren aan journalisten en fabrikanten. Sinds de eerste editie van Greenhouse in 2003 is het uitgegroeid tot een internationaal platform voor opkomende designers. In 2020 zulen 37 onafhankelijke ontwerpers en 30 opleidingsinstituten deelnemen. Voor de Greenhouse wordt elk jaar een opkomende ontwerper of ontwerpbureau uitgenodigd om een ontwerp te maken. Voorbeelden van eerdere ontwerpers zijn Front, GamFratesi en Form Us With Love. Het design duo Wang & Soderstrom maakt een ontwerp voor de 2020 editie Greenhouse editie. Zij werkten eerder voor Nike, Malmo City Theater, het Rohsska Museum of Design, Craft en Ittala. Voor het Greenhouse. De architecten uit Kopenhagen combineren fysieke architectuur en de digitale wereld. Traditioneel gezien zijn deze tegengesteld, de ene echt, de ander pretenderend. Maar zij zien deze oppositie niet, maar benaderen ze met hetzelfde pragmatische niveau. Op de beurs zal dit zich manifesteren in een 120 meter lange en 3,5 meter hoge omsluiting, een combinatie van digitale schermen en grootformaat afbeeldingen. ” We zullen proberen om elke grootformaat scherm op de beurs te bemachtigen “, aldus Tim Soderstrom. 

DESIGN BAR
In de Design Bar worden design en gastronomie gecombineerd tot een totaalervaring. Elk jaar wordt een designer uitgenodigd om de Design Bar te ontwerpen en kok/restaurant om een speciale menukaart samen te stellen.  Dit jaar zal designer Fredrik Paulsen de design Bar ontwerpen. Fredrik Paul heeft zijn studio in Ornsberg, even ten zuiden van Stockholm. Hij heeft een experimentele en multidisciplinaire wijze van werken. Hij creeert eenmalige kleurrijke werken, waarbij goedkope materialen op kunstzinnige wijze worden verrijkt. De chefs Marion Ringborg en Linn Soderstrom, van Pop-Up restaurant Garba zullen het menu samenstellen. Garba is een experimenteel restaurant, zonder vast adres, dat op-popt waar er maar ruimte is in de stad, van lege winkels, renovatie projecten of kunstgalerieen. De Design Bar bevindt zich naast de ruimte voor de Design & Architecture Talks.

De volgende editie vindt plaats op 4-8 februari 2020. 

Meer info: www.stockholmfurniturelightfair.se